Így segíthetett a lágylézer a pápa térdproblémáján

Így segíthetett a lágylézer a pápa térdproblémáján

A napokban hatalmas örömmel számolt be róla Ferenc pápa, hogy közel egy év után fel tudott állni a kerekesszékéből, és bár segédeszközzel, de saját lábán közlekedik. Súlyos térdproblémáján többek közt a lágylézer terápia segített, amely igen komoly fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatással is bír. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista, a neurálterápia - és a HKO / TCM szakorvosa, a lágylézer terápia szakértője elmagyarázta, mi okozhatta a jelentős javulást.

Lágylézer segített a pápa ízületi kopásán és gyulladásán

A Sky News-nak nyilatkozó, rendkívül derűs Ferenc pápa hosszú hónapok után elhagyhatta a kerekesszéket, ugyanis beszámolója szerint sikeresek voltak a térdét célzó terápiák, elsősorban a mágnes- és a lágylézer terápia. Állapota azért fordult súlyosra, mert a térdében lévő súlyos ízületi kopás és az ezzel járó gyulladás olyan állapotot eredményeztek, amely miatt nem tudott lábra állni. De hogyan segíthetett a lágylézer a mozgásszervi problémákon, hogyan csökkenthette a gyulladást?
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista, a neurálterápia - és a HKO / TCM szakorvosa, a lágylézer terápia szakértője ismertette a hatásmechanizmust.

  • Csökkenti a fájdalmat

Lágylézer terápiával segítettek a pápa térdízületi gyulladásán.A lágylézer terápia több olyan ponton is hat a szervezet működésére, amelyek a fájdalom enyhülését eredményezik. Többek közt fokozza az endorfin és az enkefalin hormonok termelődését, amivel fájdalomcsillapító hatást érhető el.

  • Visszaszorítja a gyulladást és az ödémát

A lágylézer kezelés hatására kitágulnak az artériák és a nyirokerek, ezáltal az ödémát okozó felgyülemlett folyadék szabadabban el tud folyni. A rugalmasabb, tágabb nyirokerekben a nyirokkeringés is fokozódik – többek közt ezért is gyorsul fel a gyógyulási folyamat.

  • Visszaszorítja a túlzott hegszövetképződést

Sérülések, műtétek után is jól jöhet a lágylézer terápia, ugyanis javítja az érintett terület vérállátását és fokozza a salakanyagok kiürülését. Mindez pedig a hegesedés mértékének csökkentését eredményezi.

  • Hozzájárul az immunrendszer hatékonyságához

A lágylézer olyan kémiai, biológiai folyamatokat indít be az ATP (adenozin-trifoszfát) termelés fokozása által, amelyek hatékonyabbá teszik az immunrendszer működését.

  • Javítja az idegi funkciókat

Az idegek gyógyulásához szükséges idő lerövidítésével a lágylézer terápia jelentősen csökkenti az idegsérülések tüneteit, például a zsibbadást, az égő érzést, a bizsergést, a fájdalmat.
- Mindezek mellett a lágylézer kezelés egyik legfontosabb eredménye a biostimuláció, ami azt jelenti, hogy hatására a sejtek és a szövetek gyorsabb regenerációra lesznek képesek – ismerteti Arnold doktor. – Ez a hatás pedig számos probléma kezelésében segíthet. Ilyenek többek közt az izom- és ízületi sérülések, a lumbágó, a gerinc- és ízületi fájdalmak, valamint az akut és krónikus gyulladások.

A kezelések kombinálhatók

A lágylézer kezelések egyik nagy előnyét kiemelve dr. Arnold Dénes Arnold hangsúlyozza, hogy azokban az esetekben is igen hasznos, ha a gyógyszeres terápia kerülendő (például gyógyszerallergia vagy gyomorbántalmak miatt), illetve, ha a fizikoterápiás kezeléseket kell kizárni (például bizonyos szív-érrendszeri vagy neurológiai betegségek okán).
- A lágylézer ráadásul életkori megkötés nélkül alkalmazható és remekül kombinálható más eljárásokkal, például neurálterápiával, orvosi szegmentális akupunktúrával és akár injekciós terápiákkal is. Természetesen ennek az eljárásnak is vannak bizonyos kontraindikáció, de körültekintően alkalmazva komoly segítséget jelenthet a fájdalom és a gyulladás csökkentésében.

Forrás: FájdalomKözpont (www.fajdalomkozpont.hu)

Megosztás: