Kozmetika

A rosacea olyan bőrbetegség, amely elég elkeserítő lehet, de fontos tudni, hogy elérhető a javulás. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere, gyógykozmetikusa arra hívta fel a figyelmet, hogy az eredményekhez kitartónak és türelmes kell lenni, hiszen nem egyetlen kezelés, hanem egy komplex kúra jelenthet megoldást.

Aki valóban a legjobb formáját szeretne hozni az ünnepek alatt, annak érdemes már hetekkel korábban beiktatni egy-egy kozmetikai kezelést a naptárába. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere, gyógykozmetikus elmondja, milyen kezelésektől várható az ünnepi ragyogás.

A pattanások, különösen az arcon megjelenő szembetűnő vörös aknék komolyan megrendíthetik az önbecsülést, legyen szó kamaszokról, felnőttekről, nőkről vagy férfiakról. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere, gyógykozmetikus a három, talán leggyakoribb ok kezelése hívta fel a figyelmet.

A zsíros bőr gyakran együtt jár tágabb pórusokkal is, ugyanakkor talán kevésbé ráncosodik. Peterman Krisztinának, a Dermatica kozmetikus mesterének, gyógykozmetikusának tanácsait követve pedig a zsíros bőr is jól karbantartható, a problémái kezelhetők.

Nyáron is sokat tehetünk a bőrünk szépségéért, frisseségéért. Néhány egyszerű tipp és kozmetikai kezelés segítségével a meleg hónapokban is a „legjobb bőrben” lehetünk. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere, gyógykozmetikusa elmondta, mire kell figyelni.

Most már elkerülhetetlenül itt a tavasz, ami sokkal több napsütést, de szelet, esőt is hozhat és amire éppen e változékonyság miatt érdemes felkészíteni az arcbőrt, különösen, ha esetleg aknékkal is küzdünk. Peterman Krisztina, a Dermatica mesterkozmetikusa, gyógykozmetikusa adott tanácsokat.

Az ekcémás bőr ápolásában a bőrgyógyászati ellátáson túl a kozmetikai kezelés is rendkívül hangsúlyos. Peterman Krisztina, a Dermatica mesterkozmetikusa, gyógykozmetikusa a tünetek fellángolásának megelőzésére, a nem érintett bőrterületek ápolására hívta fel a figyelmet.

Vannak olyan esztétikai problémák, amelyeket télen könnyebben lehet palástolni és vannak olyan kezelések is, amelyekre éppen a fénytelenebb, téli hónapok a legideálisabbak. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere, gyógykozmetikus, trichológus ezekből válogatott.

A kor természetes velejárója a ráncok megjelenése, amelyek ellen azonban sokat tehetünk. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere, gyógykozmetikus a személyre szabott kezelések anti-aging hatásaira hívta fel a figyelmet.

Egy szakszerűtlenül, házilag kinyomott pattanás akár gennyes gyulladást is okozhat, amely súlyos szövődményekkel is járhat. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikusa, gyógykozmetikus az ún. veszély háromszögre és a szakszerű kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Bárki számára elérhető a fiatalosabb, frissebb, szebb bőr, aki megfogadja Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mesterének, gyógykozmetikusának tanácsait.

Kívülről és belülről alkalmazva is méregtelenít, fertőtlenít, sőt fiatalít a kén, ha szakértő kezek alkalmazzák. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere, gyógykozmetikus az alkalmazás lehetőségeit és a hatásmechanizmust világította meg.

A mitesszerek nem csak a kamaszoknál okozhatnak esztétikai problémát, de bármely életkorban küzdhetünk velük. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere, gyógykozmetikusa a káros és a hasznos teendőket vette számba.

A pattanásoktól, rosaceától szenvedők közül sokan már beazonosítani vélték, hogy bőratka okozza a problémájukat, esetleg már be is szerezték az otthoni kezelésre alkalmas szereket. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere, gyógykozmetikusa azonban az öndiagnózis veszélyeire és a professzionális kezelés jelentőségére figyelmeztetett.

Legyen szó a felnőttkorban megjelenő, zavaró pattanásokról, az akár súlyossá váló betegségről, a rosaceáról vagy az önbizalom-romboló hajhullásról, érdemes utánajárni, nem bőratka okozza-e a szépséghibát. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere, gyógykozmetikus, trichológus a kezelési lehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Átlagosan napi 60-100 hajszál elvesztését tekinthetjük normálisnak, ha ennél nagyobb mértékű a hajhullás, esetleg nem nő vissza a haj, kopasz foltok jelennek meg, érdemes kivizsgáltatni magunkat. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere, gyógykozmetikus, trichológus az okokról, és a gyakori problémát jelentő bőratka kezeléséről beszélt.

Ahhoz, hogy a nyaralásunk a bőrünk szempontjából is tökéletesen teljen, érdemes kozmetikai szempontból is felkészülnünk. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere, gyógykozmetikus az arctisztítás előnyeiről és időzítéséről beszélt.

Nyáron, amikor mindenki a legjobb formáját szeretné hozni, nagyon kellemetlen lehet a korpás haj és az emiatt felmerülő gyakori vakarózás. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere, gyógykozmetikus, trichológus a professzionális megoldási lehetőségekről beszélt.

A pattanások, aknék rengeteg fiatal, sőt felnőtt életét megkeserítik. Az okok közt számos közismert és kevésbé ismert tényezőt lehet beazonosítani, amelyekről Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere beszélt.

A mélyhámlasztás – különösen a gyógynövényes változat – tavasszal is megújíthatja a fáradt vagy problémás bőrt, mindössze a fényvédelmi szabályokat kell betartani. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere a speciális eljárás hatékonyságának titkairól beszélt.

Ha már a 30-as éveinkben járunk, nem hitegethetjük tovább magunkat, jóval túlhaladtuk a tinédzserkori pattanások idejét. Nem foghatjuk tehát a hormonok tombolására, ha még mindig rendületlenül küzdünk a bőrhibákkal, hanem meg kell végre keresni a probléma gyökerét.

A rosacea elsősorban a nőket érintő bőrbetegség. A bőrpírral, égő érzéssel, olykor viszketéssel járó tünetek gyakran a menopauza időszakában jelentkeznek először. Tavasszal és nyáron rosszabbodnak a tünetek, így ebben az időszakban fokozottan ügyelni kell az egyéb rizikófaktorok kerülésére.

A pattanások nyomainak eltüntetéséhez sokszor hosszadalmas, több alkalomból álló kezeléssorozaton át vezet az út. Az, hogy pontosan mennyi kezelésre is van szükség, attól függ, hogy mélyebb, vagy a bőr síkjából kiemelkedő hegekkel van-e dolgunk, esetleg tág pórusokat vagy fokozott pigmentációt kell-e kezelni.

Sokan kétkedve fogadják, vagy el sem hiszik, van, aki undorral gondol rá, pedig valóban létező élősködő a bőratka. Egyes feltételezések szerint a szőrtüszőkben élő, faggyúval táplálkozó bőratka neve több bőrprobléma kialakulásával is összefüggésbe hozható. Ennek jártunk utána, a közelmúltban megjelent tudományos vizsgálatok eredményeinek segítségével.

Csak úgy ragyogsz! – a mondat, amit minden várandós kismama szeretne hallani, még akkor is, ha a hónapok előrehaladtával nemcsak a pocak mérete nő, hanem egyre több gondot okoznak a különböző bőrproblémák is. Valakinek az életét gyulladt pattanások, vagy terhességi csíkok keserítik, más a szokatlan helyeken megjelenő szőrszálaktól vagy az állandó bőrviszketéstől szabadulna. Peterman Krisztina, a Dermatica mesterkozmetikusának tanácsai segíthetnek.

Akár a kamaszkori pattanások otthoni nyomkodásainak nyomairól, vagy a nehezen gyógyuló, erősen gyulladt aknék után maradt hegekről legyen is szó, mindenképp szabadulni szeretnénk a zavaró bőrhibáktól. Az egyenetlen bőrfelszín hatékony kezeléséről Peterman Krisztina mesterkozmetikust, a problémás bőrűek kezelésére szakosodott Dermatica szakemberét kérdeztük.

Már gyermekkorban megtanultuk, hogy ne piszkáljuk a szemünket, mert így könnyen vihetünk át a kezünkről kórokozókat. De mit tegyünk, ha a fertőzés forrása a szemünk közvetlen környezetében él, a szempillák tövében megbújva okoz különböző tüneteket? Erre a lehetőségre is gondolni kell, ha gyakran szenved szemszárazságtól, égő érzéstől, gyulladástól, szemei gyakran viszketnek és váladékozás jelentkezik.

A természet patikája számos bajra gyógyír, nincs ez másként a bőrhibák esetében sem. A gyógynövényes mélyhámlasztás segítségével a sima, fiatalos bőr sokak számára elérhető.