Pszichiátria

A szkizofrénia nevű komplex mentális működési zavar egy súlyos állapot, amely ma már jól kezelhető. A kezelés viszont nem néhány hetet vagy hónapot jelent, ugyanis legtöbbször a páciens élete végéig szükség van az egyensúly fenntartására. Dr. Szekeres György PhD, a Pszichiátriai Központ pszichiátere ennek lehetőségeire hívta fel a figyelmet.

A nők egy része különösen sérülékennyé válik a menopauza előtti és utáni években a depresszió szempontjából, és ez a helyzet nyilvánvalóan tovább súlyosbítja az egyébként is sokszor kínzó tüneteket. Ennek a megfigyelésnek a pontos oka nem ismert, de dr. Veres Andrea főorvos, a Pszichiátriai Központ pszichiátere összefoglalta az erre vonatkozó elképzeléseket és felhívta a figyelmet a segítség lehetőségeire is.

Ha valaki meghallja a pszichózis, elmezavar kifejezést, könnyen pánikba eshet, gondolván, hogy ebből nincs kiút. Holott, ha gondos, alapos kivizsgálás után megszületik egy pontos diagnózis, annak megfelelően célzott gyógyszeres és pszichoterápiás segítség érhető el, ami igen jó eredményeket hozhat. Dr. Veres Andrea, a Pszichiátriai Központ pszichiátere szerint éppen ezek a sikeres, személyes élettörténetek adják a pszichiátriai munka semmihez sem fogható szépségét.