Hámlasztani tavasszal is lehet

Hámlasztani tavasszal is lehet

A mélyhámlasztás – különösen a gyógynövényes változat – tavasszal is megújíthatja a fáradt vagy problémás bőrt, mindössze a fényvédelmi szabályokat kell betartani. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere a speciális eljárás hatékonyságának titkairól beszélt.

Miért éppen gyógynövény?

A mélyhámlasztás kémiai vagy szintetikus hámlasztó hatóanyagai kétségtelenül hatékonyak, bár a koncentrációtól és a kezelés mélységétől függően néhány esetben fennállhat a pörkösödés kockázata. Éppen a kíméletesebb és természetesebb lehetőség miatt fejlesztették ki bőrgyógyászok, kozmetológusok a gyógynövényes mélyhámlasztást, amely természetes úton avatkozik be a bőr és a kötőszövet struktúrájába. Az intenzíven bemasszírozott gyógynövények hatására az anyagcsere-, és regeneráló folyamatok felgyorsulnak, aktivizálódnak. A vérkeringés javul, és ezáltal az oxigén-, valamint tápanyag ellátás is megsokszorozódik. A 28 napos természetes bőrmegújulási ciklus így sokkal hamarabb, mindössze 3-5 nap alatt megy végbe. Már egy kezelés is látványos eredményt hoz, de a legszebb eredmény kúraszerűen végzett mélyhámlasztással érhető el.
Peterman Krisztina, a problémás bőr szakértőjének számító Dermatica kozmetikus mestere ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy az ilyen kezelés nagyfokú szakértelmet igényel.
- A gyógynövényes mélyhámlasztás egy korpázó és lemezes hámlást előidéző beavatkozás, amely csakis a bőr állapotának gondos felmérése után végezhető el – hangsúlyozza a kozmetikus mester. – Nem végezhető el például a kezelés a fertőző eredetű bőrbetegségek, az összetevőkre való allergia, az anyajegyek területén, illetve nagyon érzékeny bőr esetén.

Nem csak a bőrfiatalítás lehet a cél

Bár a mélyhámlasztásról sokaknak elsősorban a bőr fiatalítására jut eszébe, számos más célra is hatékonyan bevethető. Ezek többek közt
- a pattanásos, aknés hegek, májfoltok, szeplők eltüntetése,
- a tág pórusú, seborrhoeás (zsíros bőr) korrekciója,
- a fakó, sápadt, rossz keringésű bőr élénkítése,
- a lassan regenerálódó bőr gyors frissítése,
- a napkárosodott bőr, a hiperpigmentáció egyes eseteinek kezelése,
- a stria (terhességi csíkok) halványítása,
- az ernyedt, feszességét vesztett kar, has és comb bőrének feszesítése.

Ugyanakkor természetesen a kíméletes gyógynövényes eljárás valóságos anti-aging bomba is, a korai ráncképződésre hajlamos, élettelen, idősödő bőr ellen bevethető „fegyver”.

Akár tavasszal is szépülhet a bőr

A gyógynövényes mélyhámlasztás két alkalmas kezelésből áll. Az első kezelés során alkalmazott hatóanyagok és a kíméletes, apró formátumban lévő gyógynövénykeverék bőrbe masszírozásának hatására a régi bőrréteg néhány nap alatt egyenletesen leválik. Ebben az időszakban az arctisztításhoz speciális készítményeket kell használni, amelyek befolyásolják a zajló folyamatot, így mással nem helyettesíthetők. A hámlási folyamat egyénenként különböző lehet, de a hámló részecskék erőszakos eltávolítása és a bőr vízzel való érintkezése minden esetben kerülendő. Az utókezelés a hámlasztást követő ötödik nap környékén történik.  A kezelést követő 14-28. napon nyeri el a bőr a legszebb állapotát. Ugyanakkor tudni kell, hogy súlyosabb esetekben nem lehet egy kezeléstől várni a csodát, 2-3-5 kezelés is szükséges lehet. A kezelések között 15-20-25 nap kell, hogy elteljen, az egyéni reakcióktól függően. - A mélyhámlasztásra mindenképpen olyan időszakban érdemes sort keríteni, amikor tudjuk, hogy a következő 2-3 hétben nem tervezünk a szabadban, direkt napsütésben tartózkodni. Egy vizsgaidőszak vagy a munkás hétköznapok is alkalmasak a folyamatra, sokkal inkább, mint például a téli síelés időszaka – ismerteti Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere. – A lényeg a napfény, az UV-sugárzás kerülése, amelynek betartásával akár már nyárra a legjobb formánkat hozhatjuk.

 

Forrás: Dermatica (www.dermatica.hu)

Megosztás: