5 szépségkezelés, amit be kell iktatni ünnepek előtt

5 szépségkezelés, amit be kell iktatni ünnepek előtt

Az ünnepi időszakban mindenki szeretné a legjobb formáját hozni a partikon, családi-baráti találkozókon. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikusa mestere, gyógykozmetikus a leghatékonyabb kezelésekről beszélt, amelyek még beleférhetnek az adventi időszak rohanásába.

1. Gyógynövényes mélyhámlasztó kúra

A mélyhámlasztás az egyik leghatékonyabb kozmetikai kezelés, amely számos problémára kínál megoldást. Ilyen például a pattanásos, aknés hegek, májfoltok, szeplők eltüntetése, a tág pórusú, zsíros bőr korrekciója, a fakó, sápadt bőr élénkítése, a lassan regenerálódó bőr gyors frissítése, a feszességét vesztett kar, has és comb bőrének feszesítése.
- Ugyanakkor a kíméletes gyógynövényes eljárás igazi anti-aging bomba is, a korai ráncképződésre hajlamos, élettelen, idősödő bőr ellen bevethető eljárás – hangsúlyozza Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikusa mestere, gyógykozmetikus. – Természetesen a kémiai vagy szintetikus mélyhámlasztás is hatékony, bár a koncentrációtól és a kezelés mélységétől függően bizonyos esetekben fennállhat a pörkösödés kockázata. Éppen a kíméletesebb és természetesebb lehetőség miatt fejlesztették ki kozmetológusok a gyógynövényes mélyhámlasztást, amely természetes úton avatkozik be a bőr és a kötőszövet struktúrájába. Az intenzíven bemasszírozott gyógynövények hatására az anyagcsere-, és regeneráló folyamatok felgyorsulnak, a vérkeringés javul, és ezáltal az oxigén-, valamint tápanyag ellátás is megsokszorozódik. A 28 napos természetes bőrmegújulási ciklus így sokkal hamarabb, mindössze 3-5 nap alatt megy végbe. Már egy kezelés is látható változást hoz, de a legszebb eredmény a kúraszerűen végzett mélyhámlasztással érhető el. Természetesen tudni kell, hogy a gyógynövényes mélyhámlasztás egy korpázó és lemezes hámlást előidéző beavatkozás, amely csakis a bőr állapotának gondos felmérése után végezhető el.

2. Szőrtelenítés

Az alkalmi ruhákban fontos, hogy a kivillanó bőr tiszta, szőrtelen legyen. Ezért sokan az utolsó pillanatban esnek neki az epilálásnak, ám a körültekintés hiánya gyakran több kárt okoz, mint hasznot. A leggyakrabban előforduló „mellékhatás” a szőrtüszőgyulladás, ami elsősorban borotválás után alakulhat ki, főként, ha nem megfelelően higiénikusak a körülmények, ha használt, esetleg rozsdás a borotva. Ezzel az eszközzel viszonylag gyakoriak az önmagunknak okozott bőrsérülések is.  A gyantázás szintén elterjedt módszer, amihez azonban érteni kell. Ha csak kis erővel tépkedjük a gyantacsíkot, elhúzódó fájdalom és nem hatékony kezelés lesz a végeredmény, illetve meleg gyanta esetében fennáll az égési sérülés veszélye is. Az sem ritka, hogy kiderül, valaki allergiás a gyanta vagy éppen a szőrtelenítő krém összetevőire.  Ez utóbbiaknak ráadásul meglehetősen magas a vegyi anyag tartalma, így nem ajánlott a gyakori használatuk. A gyantázásnál arra is érdemes figyelni, hogy a hónaljban és az intim szőrzetnél a szőr növekedése nem olyan egyenletes, illetve a bőr érzékenyebb a fájdalomra, így ott tényleg nehézkes az otthoni szőrtelenítés. Így akinek érzékenyebb a bőre, nem egyenletesen nőnek a szőrszálai vagy tart a magának okozott fájdalomtól, ajánlatos felkeresnie egy szakembert a higiénikus, tartós szőrtelenítés végett.

3. Paraffinos kézápolás, lábápolás

A hűvös, szeles idő beálltával kezünk bőre repedezettebbé, érdesebbé válhat, ugyanígy a körmök, körömszélek is. Ilyenkor valóságos csodafegyver a paraffinos kézápolás, amelynek célja a bőr hidratálása, revitalizálása. A meleg kozmetikai pakolás alatt a hidratáló kézkrémek hatóanyagai a bőr alsó rétegeibe hatolnak, így serkentik a regenerációt is. Ezzel kezeléssel a bőr öregedését is késleltetni lehet, a finom bőrt ért erős hatások kellemetlen tünetei is halványíthatók. A bőrtípusnak megfelelő hatóanyaggal végzett kezelés után a kézbőr kisimul, bársonyos tapintású, egészségesen fénylő lesz és az ünnepi lakkozás is sokkal jobban mutat a körmökön. Hasonló eljárással a lábfejünk bőrét is felfrissíthetjük, amely így a sokat mutató tűsarkú cipőkben is bátran felvállalható.

4. Ajakápolás

Mikor ajkaink kicserepesednek, lényegében annyira kiszáradnak, hogy a rajta található finom bőr megreped. Ez okozza a látható a hámlást, vagyis a cserepes küllemet, és akár a fájdalmat is. Ilyenkor is segíthet a kozmetikus: az ajkak radírozása után számos, például glicerines pakolás áll rendelkezésre, hogy újra hidratáltak, teltek legyenek az ajkaink. Ez egyrészt fiatalosabb külsőt kölcsönöz, másrészt a rúzs, a szájfény is jobban mutat majd.    

5. Pakolások, méregtelenítő masszázs

A nagy rohanásban önmagában remek szépítőszer, ha egy kicsit megállunk, szánunk magunkra egy kis időt, kényeztetjük magunkat. Ilyenkor érdemes válogatni a kozmetikai pakolások, masszázsok közt, amelyek akár a karácsony hangulatát is idézhetik, az ünnepi aromák, a tömjén, a mirha, a szegfűszeg, az ánizs, a fahéj, az alma, a mandarin, a borsmenta, a fenyő használatával. Ha a hatóanyagokat ultrahang segítségével juttatjuk a bőrbe, elérhetjük a bőr mélyebb rétegeit is, így a hatás igazán hosszú távú lehet. Az ultrahangos kezelés eredményeképp a bőr frissebb, fiatalosabb lesz.

 

Forrás: Dermatica (www.dermatica.hu)

 

Megosztás: